Göteborg

Så kom vi dit. Till bokmässan i Göteborg, det var för oss en omtumlande upplevelse. Anki presenterade sin bok, ”När Annas syster blev sjuk”.

Boken säljs via Barncancerfondens hemsida.



Visst är boken fin. Ni kan också köpa den via Anki eller mig. Det är samma pris, 150:00 kronor/bok.
Vi hörs / BW


En fin afton och kväll

I går kväll tillbringade jag eftermiddagen och kvällen i min båt Rultan. Tillsammans med en före detta kollega, numera pensionärskollega, åt och drack vi gott.

Naturligtvis talade vi om gamla tider och kom fram till att det kanske var bättre förr. Frågan vi ventilerade var, vad har hänt med polismyndigheten? Naturligtvis lyckades vi inte hitta något svar.

Vi var i alla fall eniga om att det hade blivit svårt att kontakta myndigheten när man som ”civilist” försökte nå någon person eller enhet. Lika eniga var vi om att det kanske var på det sättet när också vi arbetade där, även om vi hoppades att det inte var så.

 Efter ett antal timmar var det dags att ta tunnelbanan hem till respektive familjer.

                      
Nytt kapell för i år.

Den trevliga kvällen till trots är det dags att försöka sälja dyrgripen Rultan. Är någon intresserad kan vi säkert komma överens om ett för båda parter bra pris.

Vi hörs / BW


Gamla mord

I helgens söndagsbilaga till Expressen läste jag om mordet på Selma Dahl. En förskräcklig historia om en pensionerad dam som någon tog livet av. Ingenting saknades i bostaden, och något motiv lyckades polisen inte gissa sig till.

Vem kan ha motiv att mörda en åttioårig dam som inte verkar ha stört någon. Trots att stort arbete lagts ner på att lösa fallet har det förblivit ouppklarat.

Teknikerna verkar enligt artikeln ha gjort ett gott arbete, även om de framskymtar att det varit för mycket spring på brottsplatsen. Genom allt spring där kan något viktigt spår ha blivit förstört. Men så var det på den tiden, många skulle till brottsplatsen för att titta. Som tur är har det nog ändrats så att man numer är noga med att låta kriminalteknikerna arbeta i lugn och ro.

Trots allt kan det nog inte finnas så många motiv till mordet. En inbrottstjuv överraskades av Selma och gick till attack. Förövaren har sedan lämnat platsen, även om det inte skett panikartat, tvättstället hade troligen använts av förövaren.

Någon fejd inom släkten som aldrig kommit fram kan ha förelegat. En sådan fejd borde kanske polisen ha hittat under det stora utredningsarbetet.

I vart fall har personen säkerligen god lokalkännedom.

Mordet inträffade den 24 augusti 1971 och är sedan länge preskriberat. Det är viktigt att alla spår sparas för framtiden. När preskriptionen inträtt 1996 hade DNA börjat användas. Hade det sparats blod från tvättstället, som inte tillhörde offret, kanske man kunnat få fram en profil. Det troliga är att allt blod förbrukats vid fastställande av blodgrupp.

Låt därför de uppbyggda Cold Case grupperna som byggts upp finnas kvar och verka. De kanske ska ta vid redan när utredningen bedöms som färdigutredd.

Vi hörs! / BW


Lördag efter torsdag

Dagen efter har det varit lite tungt. Visserligen hämtades inspiration så det räckte. Det var utan tvekan klös i de på fatet uppstaplade kräftklona. Ska snart göra en resa till hälsingeskogen och se hur allt fungerar. Den nya platsen för spisen och det nya skorstensröret ska få bekänna färg.

Vi hoppas på lite kallare väder så att det nya golvet med isolering får visa vad det går för.   



Visst ser det rejält ut när vissa delar av golvet nyisolerats.



Så blev det, snyggt eller hur? Lite småjusteringar återstår, men det ska snart vara klart. 

 Vi hörs / BW


Avkoppling i skärgården

Hösten närmar sig med allt vad det innebär. Inte minst en resa ut till Roslagen för en kväll vid havet med kräftor och vad som därtill hör.

Det ska bli trevligt att tillbringa kvällen med goda vänner och samtidigt hämta kraft för att avsluta Berts och de andras ansträngningar för att göra Stockholm säkert. Vi får se vad det blir.

 Vi hörs / BW


Möte i Stiftelsen Linas Livsglädjefond


I dag har vi haft styrelsemöte i Stiftelsen Linas Livsglädjefond. Det är för mig viktigt och ansvarsfullt att få vara delaktig i stiftelsearbetet. Det konstaterades i dag att Stiftelsen betalat ut bidrag till ett stort antal barn som fått möjlighet till en stund av ökad livsglädje. Omkring 100 000:00 kronor har Stiftelsen betalat ut sedan vi hade förra mötet i maj månad i år. De pengarna har fördelats på omkring 25 barn. Barnen har fått något de önskat eller gjort något tillsammans med sin familj. Det är stimulerande att få arbeta med Stiftelsen.




Om Lina kan ni läsa i boken ”Det är ju cancer”. Den finns att köpa hos bokhandlarna eller hos nätbokhandlarna. Den kan också beställas hos [email protected]  

 Vill ni stödja stiftelsen kan ni göra det med en gåva till Plusgirokonto 90 06 41 – 2.

 Vi hörs / BW


Hej igen


Sommaren närmar sig sitt slut. Jag har återvänt från smultronstället och vandrar i stället för i skogen på Stockholms gator. Båda platserna har sin tjusning och sina egenheter att längta till.


Minst en resa till blir det innan stället i hälsingskogen stängs för vintern. Mitt försök att få något att växa i jorden har varit en framgång, om än bara en liten sådan. Hur som helst ska potatis och ärter skördas. Det är bara att hoppas, att inte skogens alla andra innevånare tänkt samma sak och hunnit före. Björnen ägnar sig säkert mest åt att plocka och äta upp sig av bär före inkrypandet i idet. Om den nu lyckats undkomma björnjägarna som härjar i skogen.

Det får räknas som en nystart. Jag ska berätta mer om sommaren och visa lite vad vi gjort. Ibland träffade jag spiken istället för tummen och då blev det ganska bra.

Vi ska också åka till Göteborg i slutet av september. Jag återkommer till anledningen med den resan.

 Vi hörs / BW  


RSS 2.0