Snart nytt år

Någon gång under nyårsaftonen ska man tänka på året som gått. För mig har mycket hänt, jag tänker inte skriva om allt.

En stor händelse var, att jag blev vald till ordförande i Stiftelsen Linas Livsglädjefond. Ett hedersuppdrag som jag tar på största alvar. Ni kan läsa om Stiftelsen på www.linaslivsgladjefond.se

På den mer materialkreativa sidan finns testen med täljsten i vedspisen. Det kommer säkert att fungera med lite mer förberedelser.

Mitt minus var att jag lyckades radera hela bloggen med bilder och allt. Mitt plus, min dotterdotter kunde snabbt starta en ny med samma namn, men inget av det raderade gick att återskapa. Nu har hon lovat att plocka in bilderna på mig och Anki, så fort hon hinner.

Det var delar av mitt år, nu önskar jag er alla ett gott slut på det gamla året och ett riktigt

Gott Nytt År.


Söndag

Dagen har varit full av äventyr. Först lämna igen en film som hyrts, sedan till biblioteket för återlämnande och ny låning.

När de planerade sysslorna var klara var det dags för besök hos tevehandlaren. Inköp av ny köksteve blev resultatet.

Visst är den vacker?
Vi hörs / BW


Annandag Jul

Dagen har varit lugn som det ska vara. Såg Edsbyn vinna över Bollnäs i bandy, en spännande kamp med många utvisningar. Till slut stod i alla fall Edsbyn som segrare, Grattis Edsbyn.

Nu med lite eftertanke, kom jag ihåg mina pelargoner ute på balkongen. Det är fortfarande bottenfruset i vasen. Frågan är om de har blivit härdade och kommer att spricka ut till våren. Det skulle vara en sensation och kanske värt ett Nobelpris. Men skam den som ger sig, det är väl så alla uppfinnare tänker.

Inte allt för illa, vi får se vad det blir. Jag kanske får vänta några år på det stora priset.

Vi hörs!  /BW


Dopparedagen

Så blev det äntligen dopparedagen. Det var bara för mig att stiga upp tidigt för att ställa i ordnig de sista julklapparna. Stök i köket med skinka, revbensspjäll och prinskorvar, det var säkert en massa mer som hustrun ordnade.

Dagen försvann med en rasande fart och så småningom kom Tomten på besök. I år hade Tomten en tomtenissa som hjälpte till med paketutdelningen. Barnen tindrade med ögonen så granens ljus verkade bleka.

Tomten och Nissan på det korta besöket.
Efter att Tomten besökt oss och jag med stor iver slitit upp mina paket var det dags för en kvällspromenad med Asta. Som vanligt blev det Tegnerlunden, Asta hade full upp med att hälsa på kompisar. De stod och nosade på varandra under någon minut, sedan fnyste de och gick åt varsitt håll. Det var ingen paketutdelning där, kanske blev de därför lite missnöjda med varandra.

Här är min kompis Asta. Nöjd och glad efter promenaden i Tegnerlunden. Lite misstänksam verkar hon vara, När tomten kom sade hon att hon inte tyckte om det. Kanske var det för lite klappar till henne, vem vet? Det var i alla fall inga fler tomtar som kom och Asta kunde koppla av.
Vi hörs!  / BW 


Dan före dan

Dan före dopparedagen, då börjar många festligheter runtom i vårt avlånga land. En som startat tidigt är Sveavägen, för den har varit full hela dagen. Jag som trodde att det skulle vara lite trafik där, många människor ska ju delta i svärmorsrallyt en dag som denna.

Jag vet inte vad svärmor ställt till det i år. Många verkar i alla fall att stannat hemma.

I morgon ska jag ut, hoppas att Sveavägen nyktrat till lite då. Trottoarerna verkar plogade så det ska nog gå bra.

Vi hörs!  /BW


Dan före dan före...

Nu är det snart Julafton. Inte minst märks det eftersom huvudkommunens gator svämmas över av jäktande människor med paket i olika storlekar och färger. Sveavägen är igenproppad av bilar vars förare på olika sätt försöker ta sig framåt på olika sätt. Kanske inte alltid enligt de regler som finns för säker trafik. Det kanske är förståeligt en dag som denna.

Själv tog jag en promenad på Sveavägen, naturligtvis på trottoaren, halkande och hoppande i snögloppet. Vilken hälig känsla att känna barrdoften, det var vid passerandet av granskogen som växt upp, nedanför Adolf Fredriks kyrkogård. Visst är det kul att det växer upp granskog mitt i Stockholm. Visserligen blir den mindre och mindre allteftersom försäljarna avverkar en och annan julgran. Det går i alla fall inte att ta miste på barnens glädje när mor eller far kånkar hemåt med en gran förpackad i nät.

Visst är det vackert?
Vi hörs!  BW


Måndag efter Julmarknaden

Nu är det måndag och jag har tinat upp efter Julmarknaden i Vallentuna. Jag hoppas att det är likadant med dottern/kompanjonen. Det var en händelserik dag som inbringade en del till Stiftelsen, tack till alla givmilda medmänniskor.

Som ni säkert förstod var vi inte ensamma på Julmarknaden, det var fullt med bord på planen där vi stod, och även på Centralvägen.

Ett bord vi kände mycket för var ”Strumphjälpen”. Kreativa ungdomar som i sin utbildning startar driver och avslutar ett företag. 20 % av eventuell vinst tillfaller Stiftelsen Linas Livsglädjefond. Vi hoppas att de sålde massvis med strumpor.    

Jag handlade naturligtvis vid deras bord, det var självklart eftersom man först fick en förstklassig vara, och sedan en liten del tillbaka till Stiftelsen.

Vi önskar dessa kreativa och trevliga ungdomar som driver Strumphjälpen lycka till i fortsättningen.

Som ni ser var det väl organiserat. Tack till arrangörerna
Vi hörs / BW


Så var det klart

I ymnigt snöfall,

en Julmarknad som den ska vara,

vi var en del av en tapper skara.

 Vi samlade pengar till Stiftelsen,
försökte sälja böcker som bara den,
det gick ganska bra,
glögg varje kund fick ta.

Pepparkaka gjorde alla sälla,
sen var det bara att sälja.


Anki var tapper fast det snöade.
Så såg vårt bord ut.
Visst ser det inbjudande ut. 
Vi hörs  / BW  


Julmarknaden i morgon

Jag hörde att det som var mest aktuellt just nu är modebloggar. Hur går det då till att väcka intresset. Naturligtvis måste man ikläda sig något häftigt, ta en bild och presentera både sig själv och plagget. Sagt och gjort, eftersom jag ska vara ute under fyra timmar i morgon, långkalsongerna av märke Point Zero fram ur byrålådan.

Vid närmare eftertanke och studerande i spegeln fann jag det säkrast att inte delta i modebloggandet. Andra sköter det mycket bättre.

Jag ägnade mig i stället åt att packa det sista som ska vara med till Julmarknaden. Det blev inte någon liten låda. Det är förunderligt vad det behövs mycket för fyra timmar.

Hoppas vi ses i morgon, Då får ni se vad som fanns i lådan.

Inte dåligt med prylar, eller hur?
Vi syns i morgon. /BW


Ännu kallare och snö

Istället för blidväder blev det snö och någon grad kallare. Jag har ännu inte lyckats få upp pelargonerna ur krukan, så om det finns några rötter eller inte vet jag inte än. Snön lade sig som ett vackert täcke över krukan, hoppas bara att det håller kylan borta lite grand. Så vem vet, kanske det blir en köldhärdig blomma.

Förberedelserna för Julmarknaden i Vallentuna pågår för fullt. Terrinen är lastad och tenol inköpt. Det är bara at hälla i glögg, värma upp och hoppas att någon kommer och smakar. Det blir säkert bra i vinterkylan. Vi syns på söndag.


Visst verkar den väl skyddad.

/ BW   


Nu blev det kallt

Hej

Nu har kylan lagt sig över Stockholm. Pelargonerna på balkongen vekade vilja vara med ända till julen.

Eftersom det i höstas fortfarande var fullt med knoppar i krukorna, sparades vissa bitar som kanske skulle kunna bli nya vackra pelargonior till våren. De avknoppade delarna sattes i vatten, förhoppningen var att det skulle växa ut rötter som senare återplanterades i jord.

Vädret överraskade, vattnet frös, men pelargoniorna stod ståndaktigt upp i istäcket.

Vem vet, vi kanske har lyckats hitta ett system att vinterhärda de vackra blommorna. Vi får se hur det blir i framtiden.

Nu startar arbetet med förberedelserna till Vallentuna Julmarknad. Anki och jag ska vara där under fyra timmar med början klockan 11.00 på söndag den 20 december. Den första förberedelsen, med tanke på vädret, var att leta rätt på långkalsongerna, sedan kom resten med böcker, dukar, pepparkakor och en massa annat.

Återkommer i morgon med pelargoniornas utveckling.  


 
Visst är det vackert.
Vi hörs!  BW


RSS 2.0