En fantastisk dag

Måndagen den 7 mars var hustrun och jag på ett äventyr i Stockholms skärgård. Efter en stärkande promenad till Stockholm Östra reste vi med Roslagståget till Åkersberga. I Åkersberga blev det 15 minuters väntan på buss 262 till Ljusterö och Åsättra brygga. Efter två timmar var vi framme, där väntade svävaren som skulle föra oss vidare.

En fantastisk maskin som behövde ses om, likt ett flygplan. Efter information om makapären och en titt på sjökortet bar det iväg.

Vi såg skärgården ur en ny vinkel. Lite konstigt att vi tittade på sjökort utan att se en droppe vatten. Is och snö så långt ögat kunde uppfatta. En härlig känsla när maskinen lyfte från marken/isen och svävade framåt med en svindlande hastighet av omkring 30 knop. Vi svischade fram över islagda fjärdar och skymtade emellanåt ett och annat rådjur som letade föda i den karga naturen. Föraren svängde skickligt runt för att inte störa de vilda djuren.

Vid ett ställe blev det stopp för fikapaus. Medhavt kaffe och maffiga smörgåsar smakade gott och kunde intas i solsken under blå himmel och nästa vindstilla, med svävaren galant parkerad en bit därifrån.

Efter en superb middag på Askholmen lyfte åter SvischAir för svicsha tillbaka till Åsättra brygga och buss och tunnelbana tillbaka till Stockholm. Fyllda av upplevelser kunde vi somna gott med den fantastiska dagen i våra sinnen. 

/BW


Kommentarer
Postat av: siw och per-ivar

hej har läst din mail det var säkert en rolig upplevelse men inget för de sjörädda. per och jag var på endagars spa med utomhus bad i strålande sol och en god lunch vi hade ingen som fotade oss så vi har inget att visa i bild. allt är väl men ganska trött på snön. kram från oss

2010-03-10 @ 22:29:03
Postat av: Marianne Borin

Hej!



Jättetrevligt beskrivet!



Kram Marianne

2010-03-18 @ 18:29:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0